Over Monique

Mijn mams was de op één na oudste dochter in een gezin van 7 kinderen en mijn oma vond dat zij moest kunnen koken voordat ze het huis uit zou gaan…..


In 2005 en na veel kant-en-klaar maaltijden, stopte ik met roken. Het onvermijdelijke gebeurde: terwijl ik

al redelijk mollig was, kwam ik nog eens 10 kilo aan. Ik leerde mezelf gezond te koken. Omdat ik daarnaast 5 dagen per week ging sporten, groeide mijn interesse voor goed vullende maaltijden met veel verse producten. Hierdoor viel ik in totaal een kleine 15 kilo af. Daarnaast ontdekte ik heel voorzichtig wat mijn passie voor koken inhield. 


Omdat mijn moeder de diagnose Parkinson kreeg, woonde ik tussen 2010 en 2018 weer bij haar om voor haar te zorgen. Nu was ik alsnog in de gelegenheid om al haar kookgeheimen te ontdekken. Wat een feestje! Alles wat ze mij al veel eerder had willen leren kreeg ik alsnog aangereikt.

Naast de dagelijkse gezonde maaltijden voor mijn mams, verzorgde ik ook vaak catering voor verjaardagen, feestelijke lunches, borrels en BBQ’s voor familie en vrienden bij ons thuis. En dus ben ik uiteindelijk in 2019 aan de slag gegaan om een houdbare naam voor mijn bedrijf te verzinnen en mijn eigen Mediterrane kook-handtekening te ontwikkelen om van start te gaan met mijn eigen bedrijf.


Als je nieuwsgierig bent geworden naar nog meer zinnenprikkelende gerechten, kun je mij vinden op mijn Socials als “De Kookkamer”.


“Lieve mams,

Je bent er al een tijdje niet meer maar ik wil je laten weten dat wanneer ik een recept ontwikkel of in mijn pannen sta te roeren, jij altijd in mijn gedachten bent. Ik denk dan aan hoe je vroeger zelf in de keuken stond, hoe je van alle gerechten een Bourgondisch feest maakte en daar vervolgens nooit een geschreven recept van had. En bovenal dat iedereen altijd welkom was om aan te schuiven."